Vintage-kitarat

Vintage-kitarat

60-luvun puolivälissä John Skewes halusi aloittaa oman musiikkialan liiketoiminnan ja perusti pienen soitinkaupan sekä tukkukaupan kotinsa lähelle Englannin Leedsiin. Ajan myötä hänen liiketoimintansa kasvoi tasaisen varmasti ja sisälsi pian joitakin omia musiikkikaupan ja soitinten tuotemerkkejä.

Tämä viisas ja varhainen päätös omien merkkituotteiden kehittämisestä jatkuu tänäkin päivänä. Ensimmäiset Vintage® -merkkiset akustiset ja sähkökitarat sekä bassot valmistettiin ja myytiin vuonna 1985. 

V100MP_K.jpg-th

John Hornby Skewes on nykyisin suurin perheomistuksessa oleva, riippumaton musiikkitavaroiden jakelija Isossa-Britanniassa. 

Vintage -tuoteperheeseen kuuluvat Fret King® -kitarat, Pilgrim® Banjot ja mandoliiniit, Laka® Ukulelet, Encore® sähkö- ja akustiset kitarat sekä Kinsman® kotelot, telineet ja tarvikkeet.

Tietoja legendaarisesta suunnittelijasta, Trev Wilkinsonista:

Vintage®:n keskeinen idea on tarjota järkevään hintaluokkaan vintagehenkisiä kitaroita, joissa on upea viimeistely, laadukkaat osat ja ominaisuudet, joita tyypillisesti esiintyy kitaroissa, jotka maksavat yli tuhat euroa. 

John Skewes ja Trev Wilkinson yhdistivät voimansa yli kymmenen vuotta sitten, suunnitellakseen alan johtavan ammattimaisten, mutta kohtuuhintaisten kitaroiden malliston. Yhteistyön lopputuloksena Vintage® perheen soittimet sisältävät nyt hintaluokan parhaimmat Wilkinson® -kitaraosat.

Tietyt ominaisuudet tekevät Vintage®-kitaroiden hinta-laatu suhteesta ylivoimaisen. Hienovaraiset muutokset perinteisiin kitaramalleihin on tehty, jotta ne toimisivat paljon paremmin:

Esimerkiksi kielilohkon reiät porrastetaan tavalla, joka sallii kielten ulostulon lohkosta satulojen yli yhtenäisessä kulmassa, joka auttaa pitämään nämä kielet vireessä. 

Trev kehitti myös virityskoneiston nimeltään EZ-LOK™, joka toimii kuin lu­ki­tus­vi­ri­tys­ko­neis­to, mutta ei ​​vaadi mekaanista valmistusta. Mikään kieli ei voi löystyä vibratoa käyttämällä ja kielet palaavat aina takaisin sävelkorkeudelle. 

Sama pätee Wilkinsonin kitaramikrofoneihin. Trevillä ei ole hinnaston yläpäähän sijoittuvaa kallista mikrofonimallistoa suojeltavanaan, joten hän pystyy tuottamaan verrattain edullisesti mikkejä, jotka kuulostavat yhtä hyvältä kuin mitä mikä tahansa maailmanluokan kitaramikrofonit.

Back to blog