Rapier 33

Rapier 33

Upean, uuden su­ku­pol­ven Rapier 33:n, on suun­ni­tel­lut Alan Entwistle, brit­ti­läi­nen ki­ta­ra­suun­nit­te­li­ja­ne­ro, joka vastaa monien on­nis­tu­nei­den ki­ta­ra­mal­lien ja tar­vik­kei­den suun­nit­te­lus­ta. Yli viiden vuo­si­kym­me­nen ajan brit­ti­läi­nen Alan Entwistle on työs­ken­nel­lyt väsymättä kulissien takana monien alan ar­vos­te­tuim­pien ki­ta­ra­merk­kien parissa eri­kois­osaa­mi­se­naan kitaran mikit ja elekt­ro­ni­set kytkennät.

Alkuperäinen Rapier 33, erikoispiirteenään eteenpäin suuntautuva keskimikrofoni, oli kiinteärunkoinen sähkökitara, jolla on tärkeä rooli brittiläisen kitaravalmistuksen ja sähkökitaramusiikin saralla. Tämä legendaarinen kitara palveli lukemattomia tulevia 60-luvun British Beat -ryhmiä ja se oli monien tuolloin uraansa aloittelevien kitaristien luottopeli uran alkuvaiheilla 60- ja 70 -luvulla.

Vaikka Entwistle on onnistuneesti säilyttänyt alkuperäisen ”legendaarisen” Rapier 33: n kaikki loistavat ominaisuudet ja visuaalisen ilmeen, tämän upean uuden mallin kom­po­nent­ti­va­lin­toi­hin, rakenteeseen ja soitettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Mainittakoon, että runkopuuksi valikoitiin sen luonnollisten ääniominaisuuksien vuoksi sopiva, Keski-Afrikasta peräisin oleva Okoume. Nopeuden, mukavuuden ja tarkkuuden vuoksi, pehmeä C-profiilinen kaula, on valmistettu Kanadan vaahterasta. Kaulan kiinnitys on neljällä pultilla. Täysin säädettävä kaularauta. 12 tuuman radiuksella oleva ruusupuu otelauta, jossa on 23 keskikokoista jumbo -nauhaa (mukaan lukien nollanauha). 

Tarkan intonaation, vireen sekä vireen palautumisen vibran käytön jälkeen, takaa krominvärinen korkealaatuinen Rapier 33 vibrakoneisto, jossa on nyt korkealaatuinen roller bridge -talla. Kaulalla palvelee sileä, kitkaton, tarkasti leikattu 43 mm:n GraphTech Nubone satula ja vireestä huolehtii Wilkinson EZ-Lok -virittimet. 

Ulkonäkö: esimerkiksi upeassa sunburst värissä on 3-kerroksinen (musta, valko, musta) plektrasuoja, hieno Rapier33 headstock -logo, pitkä vibrakampi ja upeat vintage henkiset potikoiden nupit sekä mikkien kuoret, joiden ansiosta kitara näyttää visuaalisesti erittäin vaikuttavalta. Upean ulkonäön lisäksi moderni tekniikka sisältäen mikit, sisäiset johdotukset ja elekt­ro­niik­ka­kom­po­nen­tit, ovat kaikki kokeneet Entwistlen maagisen kosketuksen. Muut värit ovat Fiesta Red, Daphne Blue ja  Arctic White.

Rapierissa on kolme Entwistlen suunnittelemaa hiljaista EWR64 minihumbucker -mikkiä, joissa on perinnehenkinen ja silti tasapainoinen ja selkeä soundi. Varsinkin, kun mikitystä käytetään yhdessä Bass Cut -kytkimen kanssa, se tarjoaa klassisen ja rakastetun 60-luvun ihanan räikeän kitarasoundin.

"Volumesäädin on lineaarinen 500k potikka ja tone on logaritminen 500k potikka", sanoo Alan. "Jazz ja blues musikantteja varten toneen on lisätty 15nanofaradin kondensaattori, joka säilyttää kirkkautensa. Se myös tuo klassista rikasta soundia varsinkin soitettaessa säröllä.

Alkuperäinen rytmi/soolo -vaihtokytkin on johdotettu 3 -asentoiseksi mikki valitsimeksi, jolla voi valita kaula, kaula & silta ja silta mikkivalintojen väliltä. Kun keskimmäinen mikki on nyt valittavissa käyttöön toisen liukukytkimen kautta, on mikkitilanteita valittavissa yhteensä 7, mikä entisestään parantaa kitaran monipuolisuutta.

Uuden sukupolven Rapier 33, jossa on nykypäivän komponentit ja tekniikka sekä 2020 luvun soitettavuus ja suorituskyky, herättää varmasti nostalgisia muistoja vanhan koulukunnan soittajille ja keräilijöille. Samalla se on myös ammattilaisen ja aktiivisen harrastajan valinta, joka sopii mainiosti myös en­nak­ko­luu­lot­to­mil­le nuorille lahjakkuuksille.

Takaisin blogiin